Huawei-dochter Honor heeft de Honor Band A2 gepresenteerd. Deze nieuwe fitnesstracker wordt erg goedkoop en is voorzien van een hartslagmonitor.

Oled-scherm

De Honor Band A1 is alweer een jaar geleden op de markt gebracht. Deze goedkope fitnesstracker kostte bij introductie maar 15 dollar. De Honor Band A2 wordt bijna twee keer zo duur. Dit komt door twee nieuwe toevoegingen van dure componenten: een hartslagmonitor en een oled-scherm. De armband kost 29 dollar.

Hartslagmonitor

Met het oled-scherm lijkt de fitnessband een beetje op de TalkBand, maar hij is veel goedkoper. De hartslagmonitor helpt om de sportieve prestaties vast te leggen, samen met de stappenteller. Ook kan de band gebruikt worden om de slaap te monitoren. Hij kan je desgewenst ook herinneren dat het tijd is om een slokje water te nemen. Gebruikers kunnen hun eigen bewegingen bijhouden in een app die zowel voor Android als iOS beschikbaar is.

Notificaties

Er zitten ook wat smartwatch-achtige functies op. Zo kan de Honor Band A2 notificaties van inkomende berichten laten zien, en kun je met het bandje je telefoon tot zwijgen brengen als deze overgaat.

Stevig en waterbestendig

De Honor Band A2 is schokbestendig, hij kan een val van anderhalve meter hoogte overleven. Ook is hij redelijk waterbestendig, volgens het IP67-protocol. De 95 mAh-batterij van de Honor Band A2 moet negen dagen mee kunnen op één lading. Als hij niet gebruikt wordt, maar alleen in stand-by modus staat, moet hij het 18 dagen vol kunnen houden. Opladen duurt negentig minuten. Hij maakt verbinding met de smartphone via het bluetooth 4.2-protocol.

Vier kleuren

De fitnesstracker is in vier kleuren te krijgen: wit, zwart, geel en rood. Of hij hier in de winkels komt is onzeker. Maar verschillende Chinese webwinkels zullen de Honor Band A2 ongetwijfeld snel in hun assortiment opnemen. In dit filmpje wordt het nieuwe fitnessbandje uitgebreid geshowd.