Honor zal op dinsdag 18 oktober in China zijn eerste smartwatch presenteren. De lancering van de Honor S1 is door het bedrijf aangekondigd.

Budgetmerk van Huawei

Honor is volle dochter van Huawei. Het is het budgetmerk van Huawei. Honor maakt smartphones, phablets en tablets. Daarbij valt op dat de hardware niet van kwaliteit verschilt die van met het moederbedrijf, maar er worden wel flink lagere prijzen gehanteerd.

Eerste Honor-smartwatch

Dat valt waarschijnlijk ook te verwachten met de eerste smartwatch die onder het Honor-merk wordt uitgebracht. Een teaser met een plaatje is reeds naar buiten gebracht. Er valt een vage contour van een ronde smartwatch op te zien, en waterdruppels. Dat zal wellicht slaan op de verwachte waterdichtheid van het polssieraad.

Honor 6X

Overigens presenteert Huawei meer nieuwe hardware op diezelfde dag. De Honor 6X zou dan ook moeten verschijnen. Hoe de Honor S1 beoordeeld moet worden, is lastig, want erg veel informatie is niet voorhanden.

Honor Z1 en A1

Honor heeft op de markt voor wearables momenteel twee ijzers in het vuur met het modieuze fitnessarmbandje Honor A1 en de smartwatch-achtige, maar in functionaliteit vrij beperkte  fitnesstracker Honor Z1. Wat de S1 gaat worden, is nog grotendeels gissen. Wellicht wordt het een soort Huawei Watch, maar dan goedkoper.

Goedkoper

Die truc heeft Huawei op smartphonegebied al eerder uitgehaald. De Honor 8 is vrijwel hetzelfde toestel als de Huawei P9, maar het scheelt nogal in de prijs: de Honor 8 is zo'n 140 euro goedkoper. Waarbij op geen enkele wijze is ingeleverd op de kwaliteit van het design of de hardware.

Tizen of Android?

Het is nog onbekend op welk besturingssysteem de Honor S1 gaat lopen. Onlangs waren er geruchten dat Huawei voor een nieuwe smartwatch van Android Wear op Tizen zou willen overstappen, het besturingssysteem dat we kennen van de Samsung Gear S2 (en S3). Omdat Google de release van Android Wear 2.0 flink heeft uitgesteld, zou dit zomaar kunnen.