Het bedrijf achter de populaire Fossil-horloges (en sinds kort ook smartwatches) heeft fitnesstrackermaker Misfit opgekocht. Dit betekent niet direct dat Misfit ophoudt te bestaan, aangezien Fossil heeft aangekondigd Misfit-producten te blijven produceren.

Misfit onderdeel van Fossil

Fossil is een populair horlogemerk dat sinds kort ook een eigen wearable-lijn heeft geïntroduceerd. Binnen deze lijn activiteitentrackers, slimme horloges die notificaties kunnen tonen en een volwaardige smartwatch. Het lijkt er nu op dat het bedrijf serieuzer wordt op het gebied van wearables, aangezien aangekondigd is dat Fossil activiteitentrackermaker Misfit heeft overgenomen. Daardoor krijgt Fossil ineens een veel groter portfolio op het gebied van wearables en in het specifieke natuurlijk trackers geschikt voor fitness.

Misfit heeft niet alleen een expertise op het gebied van fitnesstrackers die data kunnen syncen met je smartphone via Bluetooth, ook heeft het bedrijf een app- en web-platform waar al die data op samenkomt. Deze deal houdt dus voor Fossil in dat het bedrijf niet vanuit niets hoeft te beginnen om een mooi platform te bouwen rondom zijn wearables. Naast het feit dat Fossil-producten voortaan wordt versterkt door technologie van Misfit, geeft Fossil ook aan dat het bedrijf voorlopig voornemens is Misfit-producten te blijven produceren.

De deal komt neer op 260 miljoen dollar.