Computerfabrikant HP gaat samen met de Indiase horlogemaker Titan een smartwatch maken. De technologische inhoud wordt geleverd door HP, het ontwerp wordt gemaakt door Titan.

Met Android en iOS

Op die manier hoopt HP modebewuste mensen aan te spreken die wel een horloge willen dat meer functies heeft dan de tijd aangeven, maar een smartwatch met een nep-wijzerplaat afwijzen. HP levert er ook eigen software voor, die zowel met iOS (iPhone) als met Android kan samenwerken.

Smartwatch niet 'invasief'

HP belooft dat de door dit bedrijf geleverde smartwatch-software 'niet invasief' zal zijn,  maar 'responsief'. Je krijgt dus alleen de informatie te zien die je nodig hebt, op het moment dat je die zelf wilt zien.

Engineered by HP

HP heeft de samenwerking officieel aangekondigd in een persbericht. De computergigant werkt al samen met een andere horlogemaker, Movado. Dit zit de samenwerking met andere horlogefabrikanten niet in de weg, meldt HP. Door via het 'Engineered by HP-programma' met meerdere horlogefabrikanten samen te werken, hoopt HP een voet tussen de deur te krijgen in de smartwatchmarkt. Titan lijkt hierbij geen slechte keuze; het Indiase bedrijf verkoopt nu jaarlijks zo'n vijftien miljoen horloges.

Titan: 'Formidabel duo met HP'

S. Ravi Kant, CEO van Titan, is blij met de samenwerking. "Gemaakt door HP en Titan; wij vormen een formidabel duo waarbij wij de ander elk een nieuwe dimensie lenen, wat resulteert in slimme horloges die ontworpen zijn met de hedendaagse consument in gedachten."