Ook HP heeft zijn eigen rugzakcomputer aangekondigd voor virtual reality, waardoor we inmiddels kunnen spreken van een nieuwe trend voor computers. HP is namelijk niet de enige fabrikant die onlangs zo'n aankondiging gedaan heeft.

De rugzakcomputer van HP, voor virtual reality

HP heeft laten zien dat het bedrijf werkt aan een rugzakcomputer, zoals we die in de afgelopen maanden eerder hebben zien (klik en klik). Daardoor kunnen we nu toch wel spreken van een trend, ook omdat de pc's worden gemaakt met hetzelfde doel voor ogen: de gebruiker meer bewegingsvrijheid geven tijdens zijn sessie in virtual reality. Qua specs staat nog niets vast, maar er wordt in elk geval gesproken over een i5 of i7-processor, met werkgeheugen dat reikt tot 32GB. Over de grafische kaart is momenteel helaas niets bekend.

De computer moet ongeveer 4,5 kilo gaan weg. De gebruiker zal de tas ook om zijn middel vast moeten maken en in die banden zitten twee batterijen die het gevaarte van energie voorziet. Die batterijen gaan overigens maar een uur mee. Wel kun je ze verwisselen zonder dat de pc zal uitvallen, vanwege een derde, kleine accu. Net zoals Zodac en MSI, die ook hun eigen rugzakcomputers voor virtual reality hebben gemaakt, is het niet duidelijk wat de pc moet gaan kosten. Reken in elk geval op een bedrag dat je nu ook moet betalen voor geschikte pc's.