HTC zal later dit jaar een mobiele versie van zijn virtualreality-bril gaan uitbrengen, maakt het bedrijf woensdagmiddag bekend. Daarnaast verwijst het bedrijf voortaan op een andere manier naar zichzelf: als een vr-bedrijf.

Mobiele versie van HTC Vive op komst

HTC verkoopt niet meer zo veel smartphones als het ooit deed, dus gooit het bedrijf mogelijk het roer om. In een interview met CNET UK refereert de fabrikant naar zichzelf als een vr-bedrijf, waar aandeelhouders in elk geval heel blij van worden. In datzelfde interview laat het bedrijf weten aan een nieuwe virtualreality-bril te werken. Dit zou een mobiele versie van de huidige HTC Vive worden, maar helaas zijn er verder geen details naar buiten gebracht. Zo weten we nog niets over de vorm of over de werking van de bril.

Wel laat topman Chia-lin Chang weten dat het geen virtualreality-bril wordt waar je een smartphone in kan stoppen, zoals bijvoorbeeld de Daydream-bril van Google of de Gear VR van Samsung. Momenteel boekt HTC redelijk wat succes met de HTC Vive. Echter, om de bril goed te laten werken, dien je een redelijk krachtige pc te hebben, terwijl goedkopere brillen al werken met een (goedkopere) smartphone. Verder maakt HTC de belofte dat de bril krachtiger wordt dan het mobiele aanbod en mobieler dan de brillen voor de pc.