HTC heeft nu ook de HTC Vive Companion App uitgebracht op iOS. Met deze app is het mogelijk berichten te ontvangen in virtual reality met de vr-bril op. Eerder bracht HTC dezelfde applicatie ook al uit voor Android.

Download nu de HTC Vive Companion App voor iOS

HTC heeft onlangs de HTC Vive Companion App, die ook al verkrijgbaar is op Android, gelanceerd op iOS. Met deze applicatie is het mogelijk berichten en meldingen te ontvangen wanneer je de bril op hebt en je je in virtual reality begeeft. Ook kun je telefoontjes en kalendernotificaties ontvangen, waardoor je nooit meer iets hoeft te missen met de vr-bril op. Mocht je niet direct willen reageren op zo'n notificatie, dan is het goed om te weten dat alle berichten en meldingen worden verzameld op het dashboard van de vr-bril.

Wanneer je beide apparaten aan elkaar gekoppeld hebt, dan ben je in staat om belangrijke notificaties te ontvangen binnen de vr-headset. De notificaties worden via Bluetooth naar de headset verzonden, en gaan eerst langs de computer waar de Vive op aangesloten is. Het opzetten van de verbinding spreekt echter voor zich en is zo gedaan, waardoor je al gauw berichten, telefoontjes en reminders kunt ontvangen in virtual reality. Je kunt de app hieronder downloaden. Hij is gratis en werkt met iOS-apparaten die tenminste iOS 8.0 hebben.