HTC heeft de Vive Phone Companion app uitgebracht voor Android. Daarmee kun je de vr-headset koppelen aan je smartphone, om geen notificaties te missen. De app is nu gratis te downloaden vanuit Google Play en werkt met een groot aantal Android-smartphones.

Download nu de HTC Vive Phone Companion app

De releasedatum van de HTC Vive is eindelijk aangebroken. De mensen die deze virtual reality-bril van tevoren besteld hebben, kunnen de bril binnen nu en enkele weken thuis verwachten. Met de bril op kun je nog wel eens vergeten dat je ook met een omgeving buiten de digitale variant te maken hebt. En om ervoor te zorgen dat je tenminste nog íets meekrijgt van wat er om je heen gebeurt, kun je ervoor kiezen de bril aan je smartphone te koppelen met de HTC Vive Phone Companion app. Deze is nu namelijk beschikbaar voor Android.

Wanneer je beide apparaten aan elkaar gekoppeld hebt, dan ben je in staat om belangrijke notificaties te ontvangen binnen de vr-headset. De notificaties worden via Bluetooth naar de headset verzonden, en gaan eerst langs de computer waar de Vive op aangesloten is. Het opzetten van de verbinding spreekt echter voor zich en is zo gedaan, waardoor je al gauw berichten, telefoontjes en reminders kunt ontvangen in virtual reality. Je kunt de app hieronder downloaden. Hij is gratis en werkt met een groot aantal Android-smartphones.