zou met computerfabrikant HP samenwerken aan een speciale HTC Vive-laptop. Die computer zou zo worden samengesteld dat hij perfect kan samenwerken met de virtual reality-bril van HTC.

Laptop bij de HTC Vive-bril

Over HTC Vive hebben we al van alles gehoord en geschreven. De VR-bril van HTC is nog in ontwikkeling. HTC had hem eigenlijk al een tijdje geleden op de markt willen brengen, maar wilde op het laatste moment nog verbeteringen aanbrengen om - naar eigen zeggen - consumenten een verbluffende virtual reality-ervaring te bezorgen.

HP Envy Phoenix

Voor zo'n ervaring is zoals bekend een zeer zware pc nodig die samenwerkt met de bril. Nu heeft HP al een speciale gamingcomputer gemaakt die specifiek is bedoeld voor samenwerking met de HTC Vive; die pc heet de HP Envy Phoenix en is vanaf 999 dollar te koop op de website van HP. De plannen van HTC zouden nu verder gaan; HP zou onder het merk HTC een laptop gaan maken die samen met de HTC Vive op de markt wordt gebracht, als één pakket.

Zware VR-beelden

Zo weet een gebruiker in ieder geval dat de bijgeleverde pc geen kracht tekort komt voor het verwerken van de zware virtual realitybeelden, die voortdurend in een framerate van negentig beeldjes per seconde vloeiend moeten worden verwerkt via de twee 1200 x 1080 pixel-schermen die in de HTC Vive zijn verwerkt, en waarop de VR-belever alles moet zien alsof hij echt in een andere wereld rondloopt.

Succes onzeker

Of HP en HTC het echt gaan maken, zo'n HTC Vive-laptop, hangt nog af van veel factoren. Bronnen in het Aziatische bedrijfsleven melden dat HTC al eerder technologie-fabrikanten MSI en ECS heeft benaderd, zonder succes.