Naast een nieuwe fitnesstracker, kondigen HTC en Under Armour ook de UA HealthBox aan. Daar vind je onder andere de UA Band in terug. UA HealthBox zal in eerste instantie in de VS beschikbaar zijn vanaf 22 januari 2016.

Dit is de UA HealthBox van Under Armour en HTC

HTC en Under Armour kondigen de UA HealthBox aan: een "connected fitnesssysteem" dat de belangrijkste onderdelen van een gezonde levensstijl en fitheid (waaronder de slaap, activiteit en voeding) "meet, bewaakt en beheert". De Box is ontworpen en gefabriceerd door HTC. Het systeem wordt aangedreven door UA Record. Het connected fitnesssysteem bestaat verder uit de toepassingen UA Polsband, UA Hartslagband en UA Weegschaal, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Met deze speciale HealthBox willen de bedrijven het consumenten gemakkelijker maken hun gezondheid en conditie te verbeteren. De nieuwe UA Record is te downloaden via Google Play en Apple’s iTunes.

ua-healthbox-under-armour-htc-2

UA Hartslagband is een compacte hartslagmeter die beschikt over een microsnap-technologie. Hierdoor is deze niet op te sporen tijdens workouts. De chest strap en uitneembare sensor helpen je slimmer te trainen, terwijl je tegelijkertijd de intensiteit van je trainingen kunt monitoren. UA Hartslagband geeft je een nauwkeurige berekening van de verbrande calorieën tijdens het sporten. In combinatie met de UA Record-app kun je via UA Hartslagband je hartslagzones aanpassen. Lees hier meer over de UA Polsband.

UA Weegschaal is een via Wi-Fi aangestuurde weegschaal die is voorzien van een cirkelvormige ontwerp. De weegschaal beschikt over een glasplaat, waarbij gebruik gemaakt is van een geleidende verftechnologie die ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je gewicht en het percentage lichaamsvet. De achter het glas verborgen LED-display zorgt ervoor dat techniek onzichtbaar is wanneer deze niet in gebruik is. De weegschaal biedt ondersteuning tot acht gebruikers en synchroniseert met de individuele UA Record-app van gebruikers om trends na te gaan.

Het gewicht is hierbij onderdeel van hun totale dashboard. UA Weegschaal wordt geleverd in de kleur zwart, met een rode textuur aan de onderkant. De UA HealthBox zal in eerste instantie in de VS beschikbaar zijn vanaf 22 januari 2016. Een verdere internationale uitrol voor de UA HealthBox staat gepland in de loop van 2016.