Eerder kondigde HTC al de HTC Grip aan: een fitnesstracker die de fabrikant samen met Under Armour maakt. Die tracker moest plaatsmaken voor de UA Band. De HTC Grip is nu dus officieel geannuleerd.

Dit is de HTC UA Band

De HTC Grip is nu officieel geannuleerd, nadat daar eerder geruchten over bestonden. In plaats daarvan presenteert HTC nu samen met Under Armour de fitnesstracker UA Band. Qua design lijkt de UA Band heel veel op de Nike FuelBand, met zijn rubberen afwerking, gebogen uiterlijk enkele, fysieke knop. De Band werkt met een aantal apps die Under Armour de afgelopen maanden heeft gekocht of uitgebouwd, zoals MyFitnessPal, MapMy Run, Endomondo en UA Record. Under Armour claimt al 157 miljoen gebruikers te hebben.

Deze speciale armband bevat een hartslagmeter, die bijhoudt wat je hart klopt - of je nu sport of niet actief bezig bent. Samen met de apps brengt de tracker je dagelijkse activiteiten in beeld, evenals je slaap, en is het in staat verschillende sportieve activiteiten te tracken, zoals rennen, zwemmen en fietsen. Mocht je nou ergens zijn waar je zestig minuten niet actief bent, dan zal de UA Band bewegen om je van je billen af te krijgen. Los kost de Band 180 dollar (167 euro). Op dit moment is het nog niet duidelijk of de tracker ook naar Nederland komt.