HTC heeft al even geflirt met een eigen wearable, maar moet nog een eigen smartwatch of fitnesstracker uitbrengen. Zou dit dan de fitnesstracker van HTC Kunnen zijn? Dat is nog moeilijk te zeggen, omdat er weinig details bekend zijn.

Is dit de fitnesstracker van HTC?

Hoewel smartphonemaker HTC al even geflirt heeft met het idee van een wearable, heeft het bedrijf nog geen eigen smartwatch of fitnesstracker uitgebracht. Eerder kwam wel naar buiten dat HTC werkte aan de HTC Grip, maar die zou geannuleerd zijn. Nu is er een nieuwe fitnesstracker van HTC opgedoken bij de FCC, de Noord-Amerikaanse communicatiewaakhond. Er bestaan maar weinig details - wat we weten is dat dit apparaat omschreven wordt als een Fitness Band, een batterij heeft en via Bluetooth communiceert.

htc-fitness-band-fcc

Over de HTC Grip wisten we dat het een scherm vsn 1,8 inch zou krijgen, maar over de Fitness Band kunnen we dat helaas niet met zekerheid zeggen - waarschijnlijk krijgt deze fitnesstracker helemaal geen scherm. De kans is namelijk aanwezig dat het een model wordt die flink zal zijn geïnspireerd door Jawbone Up of Xiaomi Mi Band. Aangezien het een fitnesstracker is, kunnen we wel met zekerheid melden dat het je stappen kan tellen, afgelegde afstand kan meten en misschien zelfs je slaap in kaart kan brengen en hartslag kan meten.