HTC is niet voornemens de opvolger van de HTC Vive, de HTC Vive 2, aan te kondigen tijdens de CES-beurs die in januari plaatsvindt in Las Vegas. Op dit moment wil het bedrijf zich nog vol concentreren op de virtualreality-bril die nu beschikbaar is.

Geen HTC Vive 2 tijdens CES 2017

HTC heeft geen plannen om de opvolger van de HTC Vive aan te kondigen tijdens de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas, volgend maand. Vorig jaar liet de fabrikant leden van de pers stoeien met een vroege versie van de bril die nu beschikbaar is op de markt, waardoor er geruchten waren ontstaan over de HTC Vive 2, die dan in januari van 2017 zou worden aangekondigd. De virtualreality-tak van het bedrijf is nog steeds gezond en heel belangrijk voor het bedrijf, maar een opvolger voor de bril is op dit moment nog niet nodig.

De fabrikant laat in een reactie weten zich nog volop te willen concentreren op de huidige hardware.

There is no truth to the rumor of launching Vive 2 at CES 2017. At Vive, we are laser focused on building out a strong and growing ecosystem for current and future Vive owners so they can experience the best room-scale VR with the most compelling content available.

Er zal mogelijk ook weinig nieuws omtrent de Oculus Rift naar buiten komen, aangezien Oculus geen stand heeft gehuurd voor de beurs. Wel is het zo dat Facebook, het moederbedrijf van Oculus, aanwezig zal zijn. Waarschijnlijk horen we dan wel íets over nieuwe mogelijkheden.