Een heleboel foto's zijn op internet gezet van de HTC Halfbeak, een Android Wearhorloge. Mogelijk zal de Taiwanese fabrikant dit horloge binnenkort presenteren.

Rond

Op Weibo, het Chinese sociale medium, zijn de foto's gezet van het nog onaangekondigde apparaatje. De smartwatch heeft een ronde wijzerplaat en is vanuit een aantal hoeken gekiekt.

Geen lekke band

Aan de foto's te oordelen is het scherm 360x360 pixels groot en er is geen 'lekke band'  te zien onderin, zoals bij de Moto 360 of de Fossil Q Marshal. Er zit een vrij dikke ring rondom het scherm waaronder de elektronica kennelijk is weggewerkt.

Hartslagmeter

Het horloge heeft twee knoppen aan de zijkant. Aan de achterkant bevinden zich pogo-pins, magnetische aansluitpuntjes voor een oplader. Ook is op de achterzijde een hartslagmeter te zien.

Under Armour

Het Under Armour-logo valt ook niet te missen. HTC en Under Armour  (UA) zijn alweer een tijdje geleden een samenwerking aangegaan om het zogeheten Healthbox-platform te stichten. Deze smartwatch lijkt hier een voortgang van.

Android Wear 1.x

Over releasedatum en prijzen is nog niets bekendgemaakt. Maar aan het horloge te zien is het redelijk af en zal het niet al te lang duren voordat het in de winkelschappen verschijnt.

Wel is het ietwat vreemd dat de smartwatch op een vroege versie van Android Wear lijkt te lopen, terwijl de meeste moderne Android Wear-horloges al met versie 2.0 zijn ingericht. Wellicht gaat het hier om een prototype waarbij de oude software nog even wordt gebruikt, en komt de Halfbeak uiteindelijk met Android Wear 2.0 in de winkels.