HTC is al bezig met tweede versie van VR-bril Vive

HTC is al bezig met tweede versie van VR-bril Vive


htc vive 2

Waarom is de komst van de virtual realitybril HTC Vive uitgesteld tot april 2016? Omdat HTC bij de ontwikkeling ervan zo'n enorme doorbraak zegt te hebben gemaakt op technologisch gebied, dat het bedrijf direct het beste wil aanbieden aan zijn klanten.

'Zeer grote technologische doorbraak'

Dat heeft CEO Cher Wang van HTC gezegd in een gesprek met journalisten. De HTC Vive zou eigenlijk al deze maand worden gepresenteerd, maar onlangs meldde HTC dat de VR-bril vier maanden wordt uitgesteld. Nu legde ze uit waarom: het ontwerp voor die bril is min of meer in de prullenbak gegooid toen bleek dat kort erna een tweede bril zou moeten uitkomen, die de eerste volledig in de schaduw zou stellen. "We moeten niet willen dat onze gebruikers al over enkele maanden de nieuwe versie willen, alleen maar om onze eigen deadline van december te halen", zei ze. "We hebben namelijk een zeer grote technologische doorbraak bereikt."

Compleet nieuwe VR-bril


Zo groot, dat de hele bril de prullenbak in ging en HTC een compleet nieuwe is gaan ontwerpen op basis van die technologische doorbraak.  Wat dit inhoudt, wilde ze niet zeggen. Wel kondigde ze aan dat HTC volgende maand op de CES-beurs in Las Vegas de bril zal onthullen. Drie maanden later is hij dan te koop.

Prijs onbekend

Hoeveel de bril dan gaat kosten, wilde ze evenmin kwijt. Ze gaf een vage hint. Toen ze haar eigen personeel vroeg wie hem voor de geplande prijs zou kopen, staken acht van de tien hun hand op. Gezien het feit dat een software-ontwikkelaar bij HTC tussen 1400 en 1700 dollar verdient, moet de bril niet al te duur worden, maar meer valt er ook niet over te zeggen.

Valve SteamVR

De HTC Vive wordt door HTC samen met Valve ontwikkeld. Het gamingplatform SteamVR van Valve wordt gebruikt. Cher Wang onthulde dat autofabrikant Audi in al zijn showrooms HTC Vive-brillen gaat neerleggen zodat klanten een soort virtuele testrit in een Audi kunnen maken. En meer automerken zijn hierin geinteresseerd, meldde ze. Ook scholen kunnen iets aan de bril hebben. Wang dacht aan een biologieles waarbij een bloedcel in het lichaam wordt gevolgd. Ook ziekenhuizen staan op het verlanglijstje van HTC. Een 3D-scan van een compleet brein kan met de HTC Vive beter worden bekeken dan op een plat scherm, en je kunt erin rondkijken.

CES

Dat schept allemaal grote verwachtingen over dit product. De CES vindt van 6 tot 9 januari plaats, en het product zal ongetwijfeld grote aandacht krijgen.

Via: Engadget

Laat een reactie achter

Reacties worden ingeladen...
§