HTC heeft tijdens CES 2017 in Las Vegas een gloednieuwe accessoire gepresenteerd die het spelen met de HTC Vive een stuk interessanter lijkt te maken. Het bedrijf achter de virtual reality-bril komt op de proppen met een accessoire die het mogelijk maakt om fysieke objecten in de virtuele wereld te brengen.

Hoe werkt de Vive Tracker?

De HTC Vive Tracker is een kleine gadget die je vast kunt schroeven aan een object naar eigen keuze. Wil je bijvoorbeeld graag een tennisracket of een golfclub in jouw virtuele wereld brengen? Dan kun je de gadget erop monteren en vanaf dat moment weet de tracker al jouw bewegingen te volgen en door te sturen naar de HTC Vive. Deze gadget zorgt er dus voor dat de HTC Vive een stuk interessanter wordt. In onderstaande video zien we alvast hoe de tracker eruit ziet.

Prijs en beschikbaarheid?

In eerste instantie gaat HTC duizend van zijn trackers uitdelen aan ontwikkelaars. Op die manier hoopt het bedrijf dat ontwikkelaars hun eigen accessoire willen maken voor de virtual reality-bril. Later zal de tracker ook op de markt komen voor consumenten. Naar verluidt gaat dat nog voor juli gebeuren. De prijs is overigens nog niet bekend.