HTC heeft tijdens MWC 2015 de HTC Grip aangekondigd: een fitnesstracker en smartband waar al maanden geruchten over bestaan. Voorlopig brengt HTC de Grip nog niet naar Europa toe en komt hij alleen uit in Noord-Amerika.

De HTC Grip: de fitness smartband van HTC

Er bestaan al maanden geruchten over een wearable van het Taiwanese bedrijf HTC, bekend van smartphones, tablets en meer. Tijdens het MWC 2015 presenteert HTC dan eindelijk wat het precies voor een ding is. Het is geen smartwatch, maar een smartband. Een fitnesstracker, om precies te zijn, genaamd de HTC Grip. Met de Grip wil het bedrijf de concurrentie aangaan met de Nike Fuelband en de Microsoft Band, die beide ook je fitnessactiviteiten, zoals bijvoorbeeld hardlopen, meten en je feedback kunnen geven.

De HTC Grip krijgt gps ingebouwd, net zoals de Microsoft Band, en heeft daarmee al een streepje voor op fitnesstrackers zoals de Fitbit Charge. Qua uiterlijk lijkt de Grip enorm veel op de smartband van Nike: hij krijgt een solide gesp met zich mee en is straks beschikbaar in drie maten. Verder heeft de Grip een p-moled-scherm, waar je niet alleen je fitnessactiviteiten op kunt tracken, maar ook inkomende berichten, e-mails en telefoontjes op kunt terugvinden. Tevens is het mogelijk je muziekspeler te bedienen, wanneer je hem koppelt aan je smartphone.

Uiteraard bevat de Grip noodzakelijke functies zoals een accelerometer en een gyroscoop en biedt het informatie aan als verbrande calorieën, gemaakte stappen en de hoeveelheid slaapuren die je meepakt. Ook heeft de HTC Grip bluetooth. Wanneer je geen gebruikmaakt van de gps-functie, dan kan de Grip twee, drie dagen meegaan op één ontlading. Gebruik je de gps-functie wel, dan doet de smartband het al na vijf uur niet meer. Wanneer de HTC Grip naar Nederland komt, is niet bekend. Later dit jaar verschijnt hij in Amerika, voor 199 dollar.