HTC heeft dit weekend laten weten een appstore voor zijn virtual reality-bril (de HTC Vive) te hebben aangekondigd, namelijk Viveport. Op moment van schrijven is de winkel nog niet toegankelijk, maar daar moet deze herfst wel verandering in gaan komen.

Viveport: de appstore voor de HTC Vive

De concurrentiestrijd tussen de grote virtual reality-brillen is nog maar net begonnen. En dat betekent dat we in de komende maanden nog heel wat nieuwe features en andere veranderingen krijgen voorgeschoteld voor zowel de Oculus Rift als de HTC Vive. Eén van die veranderingen zal Viveport zijn, heeft HTC dit weekend aangekondigd. Dit is een appstore voor de virtual reality-bril van het bedrijf. De digitale winkel moet later dit jaar, in de herfst, worden gelanceerd, maar daarvoor verschijnt er eerst nog een bèta.

Die bèta is helaas alleen toegankelijk voor ontwikkelaars. Dat is op zich niet vreemd, want zodoende kunnen die mensen de winkel vast vullen voordat jij naar binnen mag. In de winkel tref je natuurlijk alleen content aan voor de HTC Vive. Nu vind je die software nog op Steam, maar daar staan ook Oculus Rift-titels tussen. Met Viveport heb je straks een exclusieve store voor één platform. De winkel ondersteunt meerdere verdienmodellen, zoals in-app-aankopen, abonnementen en nog veel meer. Een precieze releasedatum is onbekend.