Fabrikant HTC heeft laten weten hoe vaak de HTC Vive, de virtual reality-bril van het bedrijf, tot op heden verkocht is wereldwijd. Hoewel het aantal niet echt hoog lijkt, is het wel een goede prestatie op een markt die op dit moment nog moet groeien.

Zo vaak is de HTC Vive al verkocht

Als het gaat om de verkopen van virtual reality-headsets, dan is het moeilijk om te checken hoe goed dat gaat. De bedrijven die de headsets maken, geven namelijk weinig cijfers vrij. HTC brengt daar vandaag verandering in, door naar buiten te brengen hoe vaak de HTC Vive tot op heden verkocht is. In augustus kwam al naar buiten, via een Chinese website over virtual reality, dat de Vive zo'n 100,000 keer verkocht is. Nu brengt de fabrikant zelf ook een getal naar buiten. De vr-bril is al meer dan 140,000 keer verkocht, wereldwijd.

Daarnaast is het zo dat HTC tussen augustus en september de inkomsten met veertig procent zag stijgen en analisten denken dat dit te maken heeft met de verkoop van de HTC Vive. Nu lijkt 140,000 stuks misschien niet op een indrukwekkend getal, maar dat is het zeker wel in een jonge markt vol dure producten. De Vive kost meer dan 950 euro en dan heb je er nog een pc voor nodig die het apparaat goed moet laten functioneren. De virtual reality-bril is sinds maart van dit jaar verkrijgbaar. Het gaat de goede kant op met de vr-markt.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over virtual reality? In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de HTC Vive, PlayStation VR en Oculus Rift. En in dit artikel lees je wat je moet weten voordat je over gaat tot de aanschaf van een virtual reality-bril.