HTC zou al maanden werken aan zijn smartwatch en als we de geruchten mogen geloven, dan zal dat apparaat in de tweede week van juni gepresenteerd worden. Dat meldt althans Evan Blass, die in het verleden vaker vroegtijdig productlanceringen heeft aangekondigd.

Gerucht: smartwatch van HTC verschijnt in juni

Evan Blass, een bekende lekker op internet die wel vaker productlanceringen vroegtijdig heeft aangekondigd, meldt dat HTC in de tweede week van juni zijn smartwatch zal aankondigen. Dit is echter niet de eerste keer dat we zoiets horen - van dezelfde man, nota bene - maar tot op heden is er nog niets aangekondigd. Sterker nog, de smartwatch is inmiddels al een keer geannuleerd als we de geruchtenmolen mogen geloven, dus neem ook dit gerucht met een korrel zout. Blass zei eerder dat de smartwatch voor 1 mei gelanceerd zou worden.

En tja, inmiddels kunnen we met zekerheid stellen dat dit niet gebeurd is. Hoe de smartwatch van HTC eruit komt te zien, is niet bekend. Eerder dook er ook al een afbeelding op van het apparaat, met een vierkant scherm. Later bleek dit incorrect of weer veranderd te zijn, want het slimme horloge, met de werktitel Halfbeak, zou namelijk een rond scherm gaan krijgen. Deze versie van de smartwatch zou een schermresolutie krijgen van 360 bij 360 pixels en draaien op Android Wear van Google. Het wachten is nu op de officiële aankondiging.