HTC en Qualcomm hebben samengewerkt aan een nieuwe virtualrealityheadset, die geheel zelfstandig, zonder pc, te werk kan gaan. Dat is goed nieuws, ware het niet voor het feit dat de bril voorlopig alleen naar China zal komen.

Dit is de zelfstandige vr-headset van HTC en Qualcomm

HTC en Qualcomm kondigen een zelfstandige virtualrealityheadset aan, die exclusief op de Chinese markt verkrijgbaar zal zijn. De headset wordt de Vive Standalone genoemd en werkt met Viveport. Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 835-processor aan (een cpu die in moderne smartphones zit) en de rest van het apparaat is gebaseerd op het referentiedesign van Qualcomm. Verder is er nog een hoop onduidelijk: we weten nog niet wat de prijs zal zijn, wanneer die bril uitkomt en hoe mensen erop kunnen gamen.

Ook weten we de andere specificaties nog niet. HTC meldt dat die informatie in de komende maanden wordt prijsgegeven. Qua vormgeving weten we ook nog niet precies wat we kunnen verwachten. Maar de silhouette doet denken aan de Google Daydream View, maar qua functionaliteit lijken de headset mogelijkerwijs niet op elkaar. Ondertussen lijkt Oculus ook aan een eigen zelfstandige headset te werken, met Xiaomi, maar waarschijnlijk zullen we dergelijke headsets niet eerder zien dan over een jaar of twee, zoals het nu lijkt.