HTC maakte enige tijd geleden bekend dat het werkte aan een standalone VR-headset. De HTC Vive Focus is nu officieel onthuld. De headset werkt inderdaad zonder kabels en heeft ook geen externe systemen nodig om gevolgd te kunnen worden.

HTC Vive Focus

De HTC-wearable werd vandaag onthuld tijdens de Vive Developer Conference in Peking. Het apparaat beschikt over zogenaamde inside-out 6-degree-of-freedom (6DoF) tracking, wat betekent dat externe sensoren niet nodig zijn. In plaats daarvan heeft de headset een hele rits sensoren aan boord die de tracking mogelijk maakt. Er zijn een aantal Chinese hardwarefabrikanten die dit soort headsets hebben aangekondigd, maar HTC claimt de eerste te zijn die er een op de markt brengt.

De Vive Focus wordt draaiende gehouden door een Qualcomm Snapdragon 835-processor en beschikt over een “hoge resolutie” amoled-scherm. Verder gaf het bedrijf weinig details, al stelde het zich voorlopig alleen op de Chinese markt te zullen richten. Wanneer en of er een release naar de Verenigde Staten of Europa komt is niet zeker.

Betere tijden voor HTC

HTC heeft het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Waar het lang de grootste smartphoneproducent was, is het nu een speler in de marge en heeft het zelfs delen van zijn smartphonetak verkocht aan Google. Maar de VR-tak is springlevend, want de HTC Vive en is een zeer populaire virtualrealityheadset.