HTC heeft laten weten te werken aan een exclusieve game voor zijn eigen virtual reality-headset, de HTC Vive. De game gaat Front Defense heten en wordt tijdens de Computex-beurs in Taipei officieel aangekondigd. Die beurs begint volgende week.

Front Defense: HTC ontwikkelt game voor HTC Vive

HTC heeft bekendgemaakt een eigen game voor zijn eigen virtual reality-headset te produceren, genaamd Front Defense. Het spel zal niet uitkomen op de Oculus Rift, de grootste concurrent van de Vive. De fabrikant wil alle informatie omtrent het videospel bekendmaken tijdens de Computex-beurs in Taipei, die dinsdag 31 mei moet beginnen. Er is helaas voor nu weinig bekend over het spel. Echter, vertaald marketingmateriaal laat ons weten dat we te maken hebben met een schietspel dat zich afspeelt tijdens een oorlog.

Dat HTC zijn eigen game ontwikkeld, is apart te noemen. De Taiwanese smartphonemaker staat niet bekend om  softwareproducten en al helemaal niet om videogames - laat staan videogames die geschikt zijn voor virtual reality. De fabrikant werkt wel samen met Valve, platformhouder van het grootste gameplatform op pc, en heeft geld apart gezet om beginnende gamestudios te helpen met het produceren van virtual reality-spellen. Volgende week horen we dus ongetwijfeld meer over Front Defense, een exclusieve titel voor de HTC Vive.