HTC heeft laten weten dat de deuren van Viveport nu officieel geopend zijn. Dit is de digitale winkel voor de virtual reality-bril HTC Vive. Binnen de winkel tref je games en apps aan die je (soms exclusief) op het platform kunt spelen. De winkel is vanaf vandaag wereldwijd geopend.

Deuren van Viveport geopend

Viveport, de digitale winkel voor de virtual reality-bril HTC Vive, is vanaf vandaag officieel, wereldwijd, geopend. Eerder dit jaar werden de deuren al exclusief geopend in China en vorige maand konden ontwikkelaars zich al registreren voor een grotere bètaronde voor de store. Maar vanaf nu is de winkel te bezoeken door consumenten vanuit dertig landen, waaronder Nederland. Omdat de winkel net open is, is er natuurlijk ook een openingsactie. Een hoop games en apps zijn nu afgeprijsd naar 0,89 euro.

Het betreft hier titels als theBlu, The Music Room Mini, Mars Odyssey, Firebird - La Peri, en Stonehenge VR. Op dit moment kunnen HTC Vive-eigenaars ook nog steeds games kopen via het gameplatform Steam. Dat is een populair kanaal voor gamers die op hun pc gamen. Daar kun je ook games voor Oculus Rift tegenkomen. Viveport is ook in het leven geroepen voor de app en de non-games, zodat die meer in het zonnetje kunnen worden gezet. De verwachting is echter dat gamers hun games via Steam blijven kopen.