HTC heeft ervoor gekozen om zijn Vive-activiteiten onder te brengen in een nieuw dochterbedrijf. Afgelopen week gingen er al de nodige geruchten dat het bedrijf zijn virtual reality-bril zou gaan scheiden van de overige activiteiten en nu is daar dus een bevestiging van naar buiten gekomen.

HTC start dochterbedrijf

Het is The Verge dat erin is geslaagd om contact te leggen met het bedrijf om uitleg te krijgen over het onderbrengen van de VR-activiteiten in een dochterbedrijf. "HTC kan bevestigen dat het een dochterbedrijf is gestart genaamd HTC Vive Tech Corporation." Op die manier wil het bedrijf uit Taiwan naar eigen zeggen strategische allianties ontwikkelen. Zo moet het wereldwijde ecosysteem voor virtual reality verder uitgebouwd kunnen worden.

The Verge denkt, door tussen de regels door te lezen, wel te weten waarom High Tech Computer Corporation ervoor gekozen heeft om zijn Vive-headset onder te brengen in een dochterbedrijf. "Dit zegt dat de algemene reputatie van HTC niet zo goed is als de reputatie van de Vive-headset", zo meent het medium. Ook denkt men dat software ontwikkelaars eerder willen samenwerken met het bedrijf als zij een contract kunnen ondertekenen waarbij zij niets te maken hebben met de risico's en kosten die geassocieerd zijn met de smartphone-markt.