CES 2017 stond garant voor de nodige aankondigingen van HTC. Het bedrijf achter de Virtual Reality-bril HTC Vive liet de Vive Tracker zien, kondigde draadloos gebruik van de bril aan en heeft nu ook nog eens bekendgemaakt dat er een abonnementsmodel gaat komen voor de appwinkel Viveport. Op die manier moet het voor gebruikers makkelijker worden om de apps te vinden die goed bij ze passen.

HTC kondigt abonnementsmodel aan

HTC heeft laten weten dat er binnenkort een abonnementsmodel komt voor de appwinkel Viveport. Hoe dat abonnementsmodel er precies uit gaat zien, heeft HTC nog niet laten weten. Wat wel duidelijk is, is dat mensen op die manier makkelijker de beste VR-apps moeten vinden. Door gebruik te maken van het abonnementsmodel, kun je je inschrijven voor games, video's en andere content. Hoeveel geld je daar per maand aan kwijt bent, maakte HTC nog niet bekend.

Veel meer apps verwacht

Het is anno 2017 in ieder geval niet altijd even makkelijk om apps te zoeken die bij jou passen. Viveport beschikt tenslotte al over meer dan duizend apps en op korte termijn gaat dat volgens de makers zelfs dik over de drieduizend heen. Een abonnementsdienst zou ervoor kunnen zorgen dat mensen eerder apps vinden die bij ze passen, zonder dat ze gedwongen worden om wéér extra te betalen. Ook de oude manier, waarbij je voor losse apps kunt betalen, blijft bestaan.