HTC heeft het bestaan van de opvolger van de HTC Vive, nu al omgedoopt tot de HTC Vive 2, bevestigd. De fabrikant legt de focus voor dit nieuwe apparaat op het design en uiteraard de performance.

HTC Vive 2: design en performance

Een vertegenwoordiger van HTC heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan een opvolger van de HTC Vive, de virtual reality-bril van het bedrijf. De eerste headset is nog maar enkele maanden op de markt verkrijgbaar, maar dat weerhoudt de fabrikant er niet van zich alvast de concentreren op de opvolger. Rikard Steiber, senior vicepresident virtual reality bij HTC, meldt dat de focus dit keer ligt op design en performance. Heel even noemde Steiber het apparaat ook de HTC Vive 2, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

Desondanks laat Steiber weten dat dit nieuwe model een 'evolutie' moet zijn van het eerste model, waardoor grote hardwareveranderingen ineens van de tafel zijn geveegd. De man is ervan overtuigd dat virtual reality-brillen bijna jaarlijks in een nieuwe vorm moeten worden uitgebracht om bij te blijven met alle technologie. Helaas heeft Steiber verder niet gemeld over de HTC Vive 2, waardoor we dus nog geen idee hebben wat we van de bril mogen verwachten. Eerder kwam al wel de codenaam naar buiten: dat zou Oasis moeten zijn.