Een probleem waar veel gebruikers van de HTC Vive tot op heden over klaagden, is het feit dat het apparaat niet draadloos is. Terwijl je dus helemaal opgaat in de Virtual Reality-wereld, moet je om je heen nog altijd rekening houden met een kabel die ergens op de grond ligt. Binnenkort gaat daar verandering in komen, zo heeft Dan 'O Brien, de topman van HTC Vive laten weten.

Draadloos krijgen HTC Vive prioriteit

Ergens bovenaan het prioriteitenlijstje van HTC zou het draadloos maken van de Virtual Reality-bril staan. Althans, dat is wat 'O Brien bekend heeft gemaakt tijdens CES. Hoe het bedrijf dat precies voor elkaar gaat krijgen, is nog even afwachten. Het plan is om in ieder geval met meerdere partijen om de tafel te gaan, zodat gebruikers zelf hun favoriete add-on kunnen kiezen. Intel is in ieder geval één van de partijen die meewerkt.

HTC Vive draadloos met TPCast

Een eerste accessoire om draadloos te kunnen genieten van de VR-bril, zal al op zeer korte termijn in de winkels liggen. Het gaat om de TPCast, een gadget die ervoor zorgt dat de kabel naar de pc overbodig wordt. De prijs van de TPCast zou zo'n 220 dollar bedragen, omgerekend meer dan 200 euro. Maar dan is je HTC Vive voortaan wel draadloos. HTC kondigde overigens ook aan dat er een speciale Vive Tracker op de markt komt. Ook wordt er nog gewerkt aan een hoofdband genaamd Audio Strap, zodat jouw bril voortaan ook een ingebouwde koptelefoon heeft.