De HTC Vive wordt binnenkort voorzien van een accessoire die de bril in staat stelt in real-time de ogen van de drager te volgen. De accessoire werkt straks met alle bestaande Vive-modellen, aangezien je die in de bril, bij de lenzen, kunt plaatsen.

Ogen volgen met de HTC Vive

Er bestaat een speciaal programma waar ontwikkelaars zich voor kunnen aanmelden en daardoor toegang krijgen tot de mogelijkheid een belangrijke accessoire voor de HTC Vive te maken. Vorig jaar leverde dat al een draadloze add-on op en dit jaar levert dat de mogelijkheid van ogen volgen op. Deze accessoire werkt straks met alle HTC Vive-modellen en wordt geplaatst voor de lenzen van de virtualrealitybril. Naast games en apps aansturen met je ogen, kan de accessoire ook emoties vertalen naar de digitale wereld.

Daarnaast biedt de accessoire nog een mooie functionaliteit aan. De bril kan namelijk het gebied waar de drager van de bril naar kijkt in de hoogst mogelijke resolutie renderen (weergeven), en alles daaromheen wat waziger maken. Dat betekent waarschijnlijk dat sommige games en apps sneller en mooier de benodigde informatie kunnen overbrengen, doordat er slechts een klein gedeelte van het scherm in hoge kwaliteit weergeven hoeft te worden en de rest dus minder prioriteit geniet. In het Engels wordt deze techniek Foveated rendering genoemd.

De pc waar de HTC Vive op aangesloten staat krijgt het daardoor ook minder zwaar. De aGlass, zoals de accessoire heet, zal vanaf volgende maand te bestellen zijn voor een bedrag van 219 dollar (iets meer dan 200 euro).