Een hooggeplaatste designer van de HTC Vive vertrekt bij HTC om te gaan werken bij Google, aan Google Daydream. Dat maakt de designer zelf, Claude Zellweger, bekend in een reactie op Twitter.

Van HTC Vive naar Google Daydream

Claude Zellweger, een hooggeplaatste designer van HTC die onder meer verantwoordelijk was voor de HTC Vive, gaat werken bij Google. Daar zal Zellweger aan de slag gaan met Google Daydream, een mobiel alternatief voor virtualreality. Dat heeft de designer zelf bekendgemaakt in een reactie op Twitter, waar de beste man reageerde op kritiek. Daarnaast is het zo dat het e-mailadres van Zellweger niet meer actief is en de Taiwanese fabrikant ook al een statement heeft gegeven over het vertrek van de belangrijke designer.

In dat statement meldt HTC dat Zellweger inderdaad is opgestapt. Ook wenst het bedrijf hem verder veel succes bij zijn toekomstige ondernemingen. Het feit dat Zellweger ervaring heeft met het ontwerpen van een mooi design voor virtualreality-headset, komt Google waarschijnlijk goed van pas voor toekomstige of andere iteraties van Daydream View, de headset van het virtualreality-platform. Daarnaast heeft de man ervaring met het ontwerpen van smartphone (zoals de HTC 10), wat ook geen verkeerde ervaring is voor Google.