De makers van de Oculus Rift hebben besloten dat HTC Vive-eigenaars alsnog de games van hun virtual reality-bril mogen kopen en spelen. Eerder zorgde het bedrijf ervoor dat die games niet zouden werken op de Vive, wat natuurlijk voor wat weerstand zorgde.

Oculus Rift-games op de HTC Vive spelen

Het is vanaf nu wederom mogelijk games van de Oculus Rift-bril te spelen op de HTC Vive. Dat hebben de makers van Revive, het initiatief dat dit gegeven mogelijk gemaakt dit weekend ontdekt. Het Oculus-team heeft de drm (waarmee eerder nog op hardware gecontroleerd werd) aangepast en het onderdeel verwijderd dat dus op hardware checkt. Niet heel veel later reageerde de mensen verantwoordelijk voor de software van de Rift op het nieuws en bevestigden dat het inderdaad mogelijk is Rift-spellen op de Vive te kopen en te spelen.

Vorige maand voerde Oculus de verandering door dat de software dus moest checken of de game wel op de Rift werd gespeeld. Het team achter Revive bracht daarom een update uit met een strategie die ertoe leidde dat mensen ook illegale kopieën van games op hun Rift konden spelen - een mankement die voor de verandering niet zichtbaar was. Ook schaadde het de relatie die het bedrijf heeft met de vr-gemeenschap, omdat aanvankelijk werd verteld dat Palmer Luckey, de oprichter van het Oculus-team, een open gemeenschap wilde behouden.