HTC heeft laten weten dat de HTC Vive Focus VR-headset ergens in 2018 wereldwijd gelanceerd zal worden. Vooralsnog is de bril alleen in China te koop. Het bedrijf heeft dit nieuws tijdens de Game Developers Conference in San Francisco bekendgemaakt.

HTC Vive Focus VR verlaat China

HTC's zelfstandige virtualrealitybril zal ook buiten China verkrijgbaar zijn tegen het einde van het jaar. De Vive Focus VR is momenteel alleen in China verkrijgbaar, maar zal later dit jaar dus ook naar de rest van de wereld komen. Dat heeft HTC bekendgemaakt tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Aanvankelijk werd gedacht dat dit een Google Daydream-headset zou zijn, maar uiteindelijk bleek het heel wat anders te zijn. Deze virtualrealitybril draait namelijk op het Vive Wave-platform van de Taiwanese fabrikant.

Het is een zelfstandige bril met inside-out tracking. Dat betekent dat je geen externe accessoires voor het volgen of een krachtige game-pc nodig hebt. Alle technologie zit dus aan boord van de bril. Onder de motorkap zit onder meer de Qualcomm Snapdragon 835-processor. Daarnaast is de Vive Focus compatible met de Viveport-winkel voor games en apps. Dat HTC deze stap zet is niet zo vreemd; de concurrentie ligt op de loer. De Oculus Go komt, mogelijk, in mei al uit, terwijl Lenovo heeft laten weten dat zijn eigen zelfstandige vr-bril ook aanstaande is.