De virtual reality-headset HTC Vive heeft momenteel meer dan 250 titels op Steam; dat betekent dat je dus ruim de keuze hebt uit virtual reality-spellen. Dit indrukwekkende aantal is exclusief de titels die beschikbaar zijn via Steam Greenlight.

250 spellen voor de HTC Vive

Sinds april 2016 is de HTC Vive officieel verkrijgbaar en sindsdien zijn er al een hoop games voor het gloednieuwe platform verschenen. Op moment van schrijven is bekend dat er meer dan 250 spellen beschikbaar zijn gemaakt voor de virtual reality-bril en dat aantal neemt niet het aantal beschikbare titels mee binnen Steam Greenlight. Dat is een aparte verkoopsectie binnen de online gamewinkel waar je games kunt kopen die officieel nog niet via Steam verkrijgbaar zijn en middels jouw stem wel aangeboden zouden kunnen worden.

Ter vergelijking: Oculus Rift biedt via Oculus Home, de virtuele startpagina van de concurrerende virtual reality-bril, 86 games aan. En dat is wél inclusief het Concepts-programma, wat vergelijkbaar is met Steam Greenlight. Wanneer je Oculus Rift-spellen via Steam zoekt, dan kom je er al wat meer tegen: zo'n 130 - bijna de helft dus van het aanbod voor de HTC Vive - waarvan 21 exclusief voor de Rift zijn. Daarnaast is het overigens ook mogelijk exclusieve Oculus Rift-spellen te spelen op de Vive, middels een speciaal programma.