Binnenkort krijgt de HTC Vive, en andere SteamVR-headset, toegang tot de modus Desktop Theater Mode. Daar speel je 2D-content mee af. Zo zou je in principe elke game uit je Steam-bibliotheek kunnen spelen met de virtual reality-headset op.

HTC Vive krijgt een Desktop Theater Mode

Nieuwe technologie heeft vaak ook een manier nodig waarmee die om kan gaan met de al beschikbare content. Voor virtual reality-brillen is dat niet anders, aangezien HTC dit weekend de Desktop Theater Mode heeft aangekondigd voor de HTC Vive en andere SteamVR-headsets. Helaas zijn er nog geen beelden beschikbaar van die modus, waardoor we dus nog niet weten hoe het oogt. Maar de verwachting is dat het gaat lijken op de Virtual Movie Theater van Google Cardboard of Oculus Video voor de Oculus Rift en de Samsung Gear VR.

Beide modi presenteren namelijk een beeld op een bepaald vlak (zoals een virtueel bioscoopscherm), waardoor je ook 2D-content kunt afspelen. Met Desktop Theater Mode zou je dus in principe al je games in de Steam-bibliotheek kunnen afspelen binnen een virtuele omgeving. Je zou zelfs Windows kunnen gebruiken, mocht je dat nodig vinden (al lijkt teksten lezen ons nog wel lastig). Volgens het persbericht bevindt de modus zich nog in bètavorm, maar krijgen we wel meer te zien van de software tijdens de aankomende GDC in San Francisco.

Om alvast een idee te krijgen van de software, staat hieronder een video van third-party software genaamd Virtual Desktop. Deze software is al beschikbaar voor de Rift en de HTC Vive.