HTC heeft bekendgemaakt hoe vaak de HTC Vive, de vr-headset van het bedrijf, is verkocht in de eerste tien minuten na het openen van de pre-orders. Oculus, de maker van de Oculus Rift, heeft nog geen cijfers vrijgegeven.

HTC Vive populair onder vooruit bestellers

HTC heeft laten weten hoe vaak de HTC Vive, de virtual reality-headset van het bedrijf, is verkocht in de eerste tien minuten nadat het bedrijf de pre-orders had opengegooid: meer dan vijftienduizend keer. Helaas zijn er geen recentere cijfers beschikbaar, maar we kunnen ons voorstellen dat het aantal verkochte brillen na die tien minuten, hoger is opgelopen. Mocht je een gamer zijn, dan ben je hier wellicht niet van onder de indruk: een nieuwe spelcomputer kan gemakkelijk een miljoen keer over de toonbank gaan op dag één.

Maar wanneer je bedenkt dat je een stevige pc nodig hebt om de games en software af te spelen op de HTC Vive, dan staan die vijftienduizend units ineens in een ander licht. Ook is er nog maar weinig marketing geweest voor het apparaat - zeker in vergelijking met een PlayStation of Xbox. Daarnaast kost de HTC Vive-set 799 dollar in de Verenigde Staten en 899 euro in Europa; dat zijn geen misselijke bedragen. De Oculus Rift kost 599 dollar en is dus iets goedkoper - maar daarvan zijn helaas geen verkoopcijfers naar buiten gebracht.