De virtual reality-bril van HTC, de HTC Vive, is mogelijk meer dan 75.000 keer verkocht. Dat aantal is gebaseerd op de exclusieve games voor het platform. Zo is de titel Job Simulator 77.975 keer gedownload - de onderzoekers houden wel een foutmarge van 7.340 exemplaren aan.

'HTC Vive meer dan 75.000 keer verkocht'

Mogelijk is de virtual reality-bril HTC Vive meer dan 75.000 keer verkocht. Dat blijkt uit cijfers van het aantal gedownloade exclusieve spellen voor het platform. Het cijfer is afkomstig van SteamSpy, die in de gaten houdt hoe vaak een game in kwestie gedownload is van gameplatform Steam. En aangezien HTC en platformhouder Valve er een nauwe samenwerking op nahouden, wordt Steam als het platform gebruikt waar de games voor de Vive worden verkocht. Job Simulator is een game die met de Vive-bril werd meegegeven.

En Job Simulator is één van de meest gedownloade spellen: het is al 77.975 keer gedownload. SteamSpy houdt wel een ruime foutmarge aan van 7.340 exemplaren, waardoor er ook iets meer of iets minder brillen verkocht zouden kunnen zijn. Daarnaast hoeft het niet zo te zijn dat iedereen met een HTC Vive de game Job Simulator heeft gedownload, maar het geeft wel een goede indicatie van het aantal verkochte brillen. Oculus verkocht tussen augustus 2012 en oktober 2015 zo'n 175.000 exemplaren van de ontwikkelaarsversie van de bril.