Enkele dagen nadat de Oculus Rift werd geleverd aan de eerste klanten, zijn nu ook de pre-orders verstuurd van de HTC Vive. De eerste recensies zijn binnen. Wat vindt de internationale pers van de virtual reality-bril met al zijn accessoires?

Dit vindt de pers van de HTC Vive

HTC heeft laten weten dat de eerste HTC Vive-bestellingen nu onderweg naar de consument zijn. De bril kost meer dan concurrent Oculus Rift, maar wordt ook completer geleverd: zo heeft de vr-headset wel meteen de beschikking over zijn eigen controllers. De eerste recensies zijn inmiddels ook gearriveerd van het apparaat. De vroege testers vinden een hoop dingen tof aan de bril; dat geldt zowel voor de hardware als de software. Maar er gaan ook nog wel eens dingen fout en zijn er aspecten die nog een beetje buggy aanvoelen.

We sommen hieronder de kritiek op.

  • Rift en Vive leveren gelijke kwaliteit aan graphics op, maar de Vive is zwaarder
  • Het feit dat Valve mee heeft geholpen met de ontwikkeling kan een selling point zijn voor gamers
  • Het feit dat je volledig gebruik kunt maken van de kamer waarin je bent, zorgt ervoor dat de Vive een andere ervaring kan aanbieden
  • De camera die laat zien wat er om je heen gebeurt in het echte leven is een aanvulling
  • Ondanks de positieve feedback leeft het idee nog steeds dat deze virtual reality-headsets zijn bedoeld voor early adopters
  • Die early adopters moeten ervoor zorgen dat de basis voor virtual reality in een later stadium in orde is
  • Desondanks kan het ook geen kwaad dat er betere games en software wordt gelanceerd
  • Veel kritiek kan namelijk verholpen worden wanneer er betere games verschijnen of meer third-party accessoires

Moet je nu wachten met de aanschaf van deze bril? Wat je ook besluit, je moet sowieso wachten, omdat de HTC Vive pas over enkele weken weer kan worden geleverd. Wellicht dat er tegen die tijd, of nog wat extra maanden later, betere software beschikbaar is, bijvoorbeeld in de vorm van games of communicatieapplicaties.

Wil je de recensies zelf lezen? Klik dan hieronder op de links naar de artikelen.