HTC heeft bekendgemaakt dat de HTC Vive Pre vanaf eind februari te pre-orderen is. Een prijs of exacte releasedatum heeft het bedrijf nog niet gegeven. Mocht bijvoorbeeld Sony de PlayStation VR niet eerder lanceren, dan is de Vive de tweede grote vr-headset die uitkomt.

HTC Vive Pre: wat gaat-ie kosten?

HTC heeft laten weten dat de virtual reality-bril HTC Vive Pre vanaf 29 februari te pre-orderen is. De eerste apparaten zouden dan in april worden verscheept. Mocht Sony niet ineens de vaart in de lancering van de PlayStation VR zetten, dan is HTC straks de twee vr-fabrikant die een headset lanceert, na Oculus Rift. Helaas heeft HTC tot op heden nog geen specifieke informatie over de bril vrijgegeven en weten we bijvoorbeeld nog niet wat de uiteindelijke specificaties zijn - mogelijk lijken die wel op die van de Oculus.

Mocht dat kloppen, dan zou de bril in elk geval twee oled-schermen met een gecombineerde resolutie van 2160 bij 1200 pixels met een refresh rate van 90Hz gaan krijgen. In tegenstelling tot de Rift, wil HTC dat de brildragers ook kunnen lopen met de bril op en zal de Vive Pre dan ook leveren met meerdere base stations die jouw bewegingen kunnen digitaliseren. Ook zouden er direct controllers geleverd worden, als we HTC mogen geloven. Wat dit allemaal moet gaan kosten is niet bekend. Maar die info laat niet lang meer op zich wachten.