HTC wil ervoor zorgen dat je de virtual reality-bril HTC Vive ook draadloos kunt gebruiken en brengt daarvoor een speciale accessoire uit. De upgradekit is nu te bestellen op de website van de Chinese fabrikant. Onduidelijk is of de accessoire ook naar Europa komt.

HTC Vive draadloos gebruiken met accessoire

HTC heeft een nieuwe accessoire voor de HTC Vive, de virtual reality-bril van de fabrikant, aangekondigd. Met deze accessoire is het mogelijk de bril draadloos te gebruiken. Je kunt de upgradekit nu vinden op de Chinese website van het bedrijf, waar die 1499 yen kost. Onduidelijk is nog of het extra apparaatje naar Europa zal komen, want momenteel kun je het alleen in China bestellen. Dat betekent dus dat we hier in Nederland de virtual reality-bril gewoon moeten blijven gebruiken zoals we dat gewend zijn; met een draad naar de pc toe.

De accu van de accessoire gaat nu zo'n anderhalf uur mee. Later zullen er accu's komen die mensen in hun broekzak kunnen stoppen, waardoor de bril langer mee moet gaan. Daarnaast geeft de ontwikkelaar van de accessoire aan dat er geen merkbaar verschil in de vertraging van de handelingen zit, maar dat is iets wat je zelf altijd het beste kan beoordelen. Wel is er een video vrijgegeven waarin de accessoire te zien is. Ook kun je dan zien hoe het precies met de vertraging zit. Het wachten is nu op een release in het westen en hopelijk in Nederland.