Ieder bedrijf dat een virtual reality headset heeft uitgebracht, wil dat de bril bij de massa aanslaat. Maar de prijs vormt nog een belangrijke horde om te nemen, want de headsets zijn vrijwel allemaal erg duur. Kortgeleden besloot Oculus de prijs van de Rift flink te verlagen en nu volgt ook de HTC Vive met een fikse prijsverlaging.

HTC Vive fors goedkoper

De HTC Vive kostte tot op heden 899 euro om te kopen. Maar vanaf vandaag is de prijs 200 euro omlaag gebracht en betalen klanten nog 699 euro. Daarmee is de headset nog altijd duurder dan bijvoorbeeld de Rift, die voor 450 euro over de toonbank gaat, maar het is tenminste iets. HTC moest overigens ook wel, aangezien het verschil met de concurrentie echt te hoog was opgelopen.

Als je de HTC Vive aanschaft, tref je een flik aantal zaken aan in de doos. Zo zitten er naast de headset zelf twee bewegingscontrollers in, twee basisstations met een bevestigingskit en flink wat kabels bij. Daarnaast krijg je twee games cadeau bij de HTC Vive: Richie’s Plank Experience en Everest VR.

Grootste concurrent

De grootste concurrent van de HTC Vive en de Oculus Rift is overigens nog een stuk goedkoper. Het gaat dan om de PlayStation VR headset, deze kost namelijk 399 euro in de winkel. Uiteraard moet je daarvoor wel al een PlayStation 4 in bezit hebben, maar de instapprijs is in elk geval lager dan bij de rest. Naar het schijnt besloot HTC de prijs van zijn VR headset te verlagen omdat het verschil te groot was geworden.

De laatste keer dat we verkoopcijfers kregen van VR-headsets, lazen we dat de HTC Vive bijna 420.000 keer verkocht was. De Oculus Rift werd 243.000 keer verkocht en de PlayStation VR in totaal 1 miljoen keer.