Fabrikant HTC heeft bevestigd dat het bedrijf momenteel niet werkt aan een smartwatch met Android Wear. Of in elk geval: niet meer. De foto's die de laatste tijd online circuleren zijn de foto's van een oud prototype.

HTC Halfbeak geannuleerd

Vandaag verscheen er ineens een quote van een hooggeplaatste HTC-medewerker. Uit die quote is op te maken dat het bedrijf momenteel niet werkt aan een Android Wear-smartwatch, ondanks de naar buiten gebrachte foto's en gelekte informatie over het apparaat. De website Android Police heeft contact gezocht met de fabrikant en heeft bevestigd gekregen dat het inderdaad zo is dat het bedrijf niet werkt aan een smartwatch met Android Wear. Er zou dus ook geen samenwerking met het merk Under Armour zijn, op dit moment.

Op de bovenstaande foto zien we mogelijk de HTC Halfbeak, de Android Wear-smartwatch waar de fabrikant aan gewerkt heeft. Een anonieme bron heeft bevestigd dat dit inderdaad de smartwatch is waar aan gewerkt werd, maar dat we hier ook te maken hebben met een oud prototype van het slimme horloge. Op moment van schrijven is niet naar buiten gebracht waarom het horloge is geannuleerd, dus hopelijk komen we daar op een later moment nog achter. Gelukkig kunnen we nog uitkijken naar watches van LG en Huawei.