Volgens de nieuwste geruchten werkt de fabrikant HTC, bekend van smartphones en tablets, momenteel aan zijn eigen Android Wear-smartwatch. HTC is één van de grootste bedrijven die smartphones maakt die nog geen eigen smartwatch heeft aangekondigd.

Gerucht: Android Wear-smartwatch van HTC onderweg

Toen Android Wear ongeveer anderhalf jaar geleden werd aangekondigd, was HTC één van de eerste fabrikanten die zich had gemeld als partner van het platform. Maar tot op heden hebben we nog niets gezien van een HTC-smartwatch die op Android Wear draait. En nu het bedrijf ook wat liquide problemen heeft, leek het onwaarschijnlijk dat de producent snel met een eigen smartwatch op de proppen zou komen. De geruchtenmolen is het daar echter niet mee eens, aangezien die nu meldt dat HTC wel degelijk aan een slim horloge werkt.

Wat we weten over de Android Wear-smartwatch van HTC is dat hij dus mogelijk in de maak is en de werktitel halfbeak heeft gekregen. Dat is (we willen bijna het woord 'natuurlijk' gebruiken) een vissoort - en het toeval wil dat andere Android Wear-horloges ook werden aangeduid met de naam van een vis, voordat ze officieel werden onthuld. Het scherm van dit horloge zou rond moeten zijn en een resolutie moeten krijgen van 360 bij 360 pixels. Helaas is er op moment van schrijven nog geen andere informatie naar buiten gebracht.

Op 29 september schijnt HTC een evenement te hebben gepland waar het mogelijk de nieuwe Nexus 5X zal aankondigen. De verwachting is dat de smartwatch dan ook wordt gepresenteerd.