HTC werkt mogelijk achter de schermen aan een fitnesstracker die hetzelfde merk meekrijgt als de virtualreality-bril van het bedrijf. Het apparaat is namelijk gespot bij de Amerikaanse keuringsdienst die nieuwe communicatieapparatuur controleert.

Fitnesstracker HTC Vive op komst - gerucht

HTC werkt mogelijk aan een nieuwe fitnesstracker. Deze tracker zou hetzelfde merk gaan meekrijgen als het merk van de virtualreality-bril van het bedrijf, de HTC Vive. Ondertussen zou de fabrikant ook nog werken aan zijn eigen smartwatch met Android Wear 2.0, waar we ook af en toe wat over te horen krijgen. De tracker van HTC is gespot bij de Amerikaanse keuringsdienst van communicatieapparatuur, de FCC. Daardoor is er ook een modelnummer naar buiten gebracht, 2PYV100, die we dus voor toekomstige referenties kunnen gebruiken.

In de notering wordt er een apparaat beschreven met een rond scherm, waardoor het dus waarschijnlijk een fitnesstracker met een redelijk groot scherm wordt (of bijvoorbeeld vergelijkbaar met de Huawei Fit). Het is vooralsnog niet te zeggen wat HTC precies van plan is met deze wearable, voornamelijk omdat de merknaam Vive er dus aan wordt gekoppeld. Wordt het een accessoire voor die virtualreality-bril? Of wil het bedrijf op één of andere manier liften op het succes van die naam. Het wachten is nu op de aankondiging van HTC.