Naar verluidt werkt HTC momenteel achter de schermen aan een nieuwe versie van de virtual reality-bril HTC Vive. Intern zou er naar dit apparaat worden verwezen met de codenaam Oasis.

Nieuwe versie van HTC Vive

Er is een gerucht verschenen over de vermeende opvolger van de virtual reality-bril HTC Vive. Het bedrijf zou namelijk nu achter de schermen werken aan een nieuwe versie van de bril, meldt HTC-lekker @LlabTooFeR op Twitter. De codenaam van het apparaat is Oasis en intern zou er ook op die manier naar apparaat verwezen worden. Op dit moment wordt de eerste Vive gezien als één van de beste opties met betrekking tot virtual reality. Helaas is het echter zo dat de softwareaanbod van het apparaat net te langzaam groeit.

[irp posts="8140" name="Review: PlayStation VR voor de Sony PlayStation 4"]

Het is niet de eerste keer dat er over een opvolger van de HTC Vive wordt gesproken. Het Bulgaarse bedrijf Quark VR kondigde in september al aan dat de fabrikant samen met HTC werkt aan een draadloze virtual reality-headset, die gebruik zou maken van het wifi-netwerk. Echter, het zou voor nu nog gaan om een prototype. Daardoor is het niet te zeggen wanneer we de opvolger van de Vive gaan tegenkomen, omdat het product zich nog een een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt. HTC heeft niet gereageerd op deze geruchten.