Fabrikant HTC heeft laten weten binnenkort ook de HTC Vive te willen aanbieden met een pc die helemaal geoptimaliseerd is voor de virtual reality-headset. Helaas is nog niet bekend wanneer die bundels verschijnen en wat die moeten gaan kosten.

HTC gaat HTC Vive met pc's bundelen

Op dit moment is het al mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de HTC Vive, de virtual reality-headset van HTC en gameplatformhouder Valve. Maar binnenkort moet het ook mogelijk zijn m de vr-bril te kopen in combinatie met een geoptimaliseerde computer. Dat heeft Dan O'Brien, onderdirecteur van planning en productmanagement voor de Vive bekendgemaakt in een interview dat eigenlijk ergens anders over ging.
We'll have PC bundles with Vive-optimized PCs on our website soon and we'll tell people they'll have a great experience. But I don't think PC bundles will be a major driver of sales.

Ondanks het feit dat HTC dus voornemens is de bundels aan te bieden, is het bedrijf er niet van overtuigd dat het een grote duw in de verkoop de virtual reality-bril zal geven. Overigens is het ook nog niet duidelijk wanneer die bundels online verschijnen en wat die dan mogen kosten.

Mocht je nog van plan zijn een HTC Vive te gaan pre-orderen, doe het dan snel: de eerste lading brillen (die in april zouden worden uitgebracht) zijn al op. De volgende levering staat nu gepland voor de maand mei.