HTC zou de virtual reality-afdeling binnen het bedrijf vorig jaar hebben afgesplitst. Dit nieuwe bedrijf zou ook andere, nieuwe technologieën ontwikkelen. Dat melden lokale nieuwsmedia in Taiwan. De Vive-maker heeft zelf nog niets aangekondigd.

Gerucht: HTC wil virtual reality-afdeling gaan afsplitsen

Er is een hardnekkig gerucht verschenen over de virtual reality-plannen van Vive-maker HTC. Het bedrijf zou namelijk al vooruitgang, plannen en werkzaamheden omtrent virtual reality willen afsplitsen in een andere onderneming. Sterker nog, zo melden lokale media uit Taiwan, dit zou de fabrikant eind vorig jaar al hebben gedaan. Deze nieuwe onderneming zou zich niet alleen concentreren op vr, maar zich ook bezighouden met het ontwikkelen van andere technologieën. De fabrikant zelf heeft hier nog niets over naar buiten gebracht.

De nieuwe onderneming zou straks helemaal los gaan staan van HTC-de-telefoonmaker en worden aangestuurd door medeoprichter Cher Wang. Focus Taiwan, één van de lokale nieuwsmedia, meldt dat het nieuwe bedrijf al één miljoen Taiwanese dollar heeft betaald voor de oprichting en dat Wang de bestuursvoorzitter is geworden. Die informatie zou weer afkomstig zijn van het ministerie van Economische Zaken uit dat land. HTC-oprichter Cho Ho-tu en Wangs man, Chen Wen-chi, zijn onderdeel van het bestuur, volgens de informatie.

Lees hier alles over de HTC Vive.