HTC zou de afdeling die VR-producten maakt, zoals de VR-bril HTC Vive Pre, willen afsplitsen van de rest van het bedrijf. Dat wordt gemeld door bronnen in Taiwan, het thuisland van HTC.

Moederbedrijf

De VR-afdeling zou onafhankelijk van HTC moeten worden. De werknemers van de afdeling wordt nu gevraagd of ze het ermee eens zijn dat ze straks een nieuwe werkgever hebben. De VR-tak blijft nog wel een tijdje onder de vleugels van het moederbedrijf, maar zou op enige termijn geheel zelfstandig worden.

Valve

De VR-tak werkt samen met videogame-ontwikkelbedrijf Valve. Onlangs heeft HTC nog 300 miljoen Taiwanese dollars geïnvesteerd in WEVR, een andere content-ontwikkelaar in Amerika. HTC ziet virtual reality blijkbaar als langetermijninvestering, kan hieruit worden geconcludeerd.

HTC Vive Pre

De HTC Vive Pre is een van de drie grote releases op VR-gebied die dit jaar worden verwacht. De andere twee zijn de Oculus Rift en de VR-bril bij Sony's PlayStation 4. HTC heeft zich op de VR-markt begeven nu het al een tijdlang slecht gaat op de smartphonemarkt. Door er vroeg bij te zijn op VR-gebied, hoopt de Taiwanese elektronicaproducent het bedrijf weer een duw in de goede richting te geven. Vanwege het gerucht over het afstoten van de VR-tak steeg het aandeel HTC met enkele procenten op diverse beurzen.