Yu Chengdong, topman van Huawei, laat via sociale media weten dat het bedrijf werkt aan de Huawei Watch 2, de opvolger van de Huawei Watch. De verwachting is dat deze smartwatch tijdens Mobile World Congress 2017 wordt aangekondigd.

Huawei Watch 2 bevestigd

Yu Chengdong, topman van Huawei, laat via Weibo weten dat de Huawei Watch 2 binnenkort wordt aangekondigd. Weibo is een sociaal netwerk in China, dat te vergelijken is met Twitter. De verwachting is dat de Watch 2 tijdens Mobile World Congress 2017 wordt aangekondigd. Daar wezen eerdere geruchten al op, maar de topman heeft ook de hashtag 'MWC2017' gebruikt in zijn bericht. De Mobile World Congress van dit jaar vindt eind februari plaats in Barcelona, waar ook veel smartphones en tablets worden aangekondigd.

Niet alleen zou de smartwatch worden voorzien van Android Wear 2.0, ook zou er een sim-kaartsleuf aanwezig zijn waarmee je dus ook zonder wifi het internet op zou kunnen. Android Wear 2.0 stelt smartwatches in staat zelfstandig te kunnen opereren, dus zonder de tussenkomst van een smartphone. Helaas is er op moment van schrijven verder niets bekend over de smartwatch, maar binnenkort zal dus de aankondiging volgen. Op welke van de beursdagen de Huawei Watch 2 zal worden aangekondigd, is ook nog niet bekend.