De Chinese fabrikant Huawei heeft bekendgemaakt dat Android Wear 1.4 nu wordt uitgerold voor de Huawei Watch. De software kan elk moment aankomen. De update wordt over the air uitgebracht en is natuurlijk gebaseerd op Android 6.0.

Android Wear 1.4 voor de Huawei Watch

Huawei, de Chinese fabrikant van een hoop smartphones, tablets en een smartwatch, heeft laten weten dat iedereen met de Huawei Watch om zijn pols de update naar Android Wear 1.4 mag verwachten. De nieuwe software wordt over the air uitgebracht en kan elk moment aankomen. Dit nieuws is naar buiten gekomen via het forum van de fabrikant. De update naar Android Wear 1.4 brengt een hoop nieuwe features met zich mee voor de Watch-eigenaars, zoals meer controle door middel van bewegingen en ondersteuning voor speakers.

Zo kun je bijvoorbeeld scrollen door met je pols te schudden (omhoog en omlaag) en kun je met enkele andere bewegingen ook teruggaan naar het hoofdscherm (schudden), je apps tevoorschijn halen (je pols omhoog bewegen) of een kaart selecteren (door te duwen). Daarnaast is het mogelijk om in populaire berichtendiensten een bericht te versturen met je stem, door het bericht in te spreken, en is het mogelijk om te bellen met de smartwatch, aangezien de speaker nu wordt ondersteund. Wanneer de update precies aankomt, is niet bekend.

Onlangs kondigde het bedrijf ook modellen voor vrouwen aan.