Huawei heeft een nieuwe fitnesstracker onthuld, de Huawei Fit. Dit apparaat heeft heel wat weg van de Pebble Time Round-smartwatch. De fitnesstracker is nu te koop in de Verenigde Staten en kost 129 dollar, wat omgerekend zo'n 116 euro is.

Dit is de Huawei Fit

Huawei heeft een nieuwe fitnesstracker aangekondigd, die wat wegheeft van een smartwatch: de Huawei Fit. Het apparaat is voorzien van een rond, monochroom touchscreen, die altijd aanstaat, en is in staat stappen te tellen, slaap in kaart te brengen en je hartslag te meten. Qua design lijkt de tracker ontzettend op de Pebble Time Round en wanneer je snel kijkt, dan zul je weinig verschil opmerken tussen de twee apparaten. De Fit kan tevens automatisch bepalen welke fitnessactiviteit je aan het doen met, zoals rennen of lopen.

Naast de bovengenoemde functies, kan de Huawei Fit ook afstand meten, verbrande calorieën bijhouden en laten zien hoe lang je precies geslapen hebt. De fitnesstrack beschikt zelf niet over een gps-chip, maar kan die informatie wel ontvangen via de Wear-applicatie op Android en iOS. Tevens kunnen dragers notificaties ontvangen op hun pols, voor binnengekomen telefoontjes en berichten, en zal de accu zo'n dertig dagen meegaan in standby-modus, anders is het ongeveer zes dagen. De Fit is nu verkrijgbaar in de Verenigde Staten.